آیین تکریم  دکتر محمد علی زنگنه اسدی رئیس سابق و معارفه دکتر علی تسنیمی سرپرست جدید دانشگاه حکیم سبزواری با حضور دکتر واحدی معاون آموزشی وزارت عتف، عضو مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه شهرستان، روسای دانشگاه ها و جمعی از مسئولین شهری،مسئولین و مدیران و همکاران دانشگاه برگزار شد.

 *نقش مهم دانشگاه ها در گره گشایی  از مشکلات کشور

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم تودیع و معارفه ریاست جدید دانشگاه حکیم سبزواری گفت: ما در مقطعی هستیم که کشور با چالش ها و مسائل متنوعی روبروست، ابر چالش انرژی، آب و ناترازی ها از جمله موضوعاتی است که کشور با آن مواجه است و چه جایی بهتر از دانشگاه که گره از این مشکلات باز کند.

دکتر ابوالفضل واحدی با اشاره به جلسه با مسئولین دانشگاه حکیم سبزواری افزود: در این جلسات برنامه هایی که برای آینده دانشگاه حکیم سبزواری در نظر گرفته شده بود ارائه شد که برنامه ها و چشم انداز بسیار ارزشمند و مهمی است.

معاون آموزشی وزارت علوم با این توضیح که امروز نهال دانشگاه حکیم سبزواری ظرف این چهل سال درخت تنومند در حال توسعه است، اما این پویایی و تحرک و رشد باید بیشتر شود گفت: باید در کنار این توسعه، نگاهی به فناوری های جدید و آمادگی برای تحول در نظام آموزش عالی را داشته باشیم.

وی با اشاره به ارکان آموزش عالی، گفت: در حوزه های مختلف باید برنامه ریزی متناسب با توجه به شرایط موجود را داشته باشیم که متناسب با نیازها و چالش های کشور پاسخ مناسب به آن داده شود.

دکتر واحدی با تقدیر از رئیس سابق دانشگاه و آرزوی موفقیت برای سرپرست دانشگاه، ادامه داد: رشد دانشگاه حکیم مرهون آن هایست که تا به امروز در توسعه آن سهیم بوده اند و از این پس نیز باید همین مسیر ادامه پیدا کند تا به مقصود برسد.

وی ادامه داد: برنامه های مختلفی در کشور در حال حاضر و تا برنامه هفتم توسعه در حال اجراست اما ارزیابی هایی که در مورد این برنامه ها شده قابل اتکا نیست یعنی آن تحققی که باید را نداشته و این مهم جای تحلیل و بررسی دارد اما آن بخشی که مربوط به بخش علمی کشور بوده‌ تحقق بیش از ۶۰ درصدی را داشته و این یک نکته قابل توجه است چرا که این مهم به مدد و همت و فعالیت ارزشمند دانشگاهیان ما رقم خورده.

دکتر واحدی اضافه کرد : تکمیل پروژه های علمی و دانشگاهی ما باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد کمااینکه امروز نگاه دنیا به آموزش و فناوری نیز دچار تغییر شده از جمله ابزارهای فناوری و هوش مصنوعی که نگاه ها به آموزش، پژوهش و فناوری را دچار تغییر کرده و برخی از مشاغل ما را دچار چالش خواهد کرد.

معاون آموزشی وزارت علوم اظهار داشت: در مقطعی هستیم که باید از همه ظرفیت خود به خصوص منابع انسانی بیشترین استفاده و بهره را ببریم و امیدواریم که روند رو به رشد کمی و کیفی دانشگاه کماکان ادامه پیدا کند و متوقف نشود.

*حل مشکلات شهرستان در گرو حمایت دانشگاهیان است

آیت الله مقیسه در مراسم تودیع و معارفه ریاست جدید دانشگاه حکیم سبزواری گفت : نکته مهم در مدیریت جامعه این است که مسئولین، استعداد و توانمندی ها را کشف کنند. استعدادهای خارق العاده ای در کشور وجود دارند و این ما هستیم که باید توانمندی های افراد را بشناسیم آن هم بدون گرایش های سیاسی و دو قطبی ها.

وی افزود: اگر می‌خواهیم یک مدیریت موفق در هر سازمان، اداره و…، داشته باشیم نیازمند شناسایی همین استعدادها بر مبنای تخصص افرادیم که در این صورت مسلما اداره کشور در هر قسمت خوب پیش خواهد رفت.

امام جمعه شهرستان با اشاره به اینکه مسلما در دوران ریاست دکتر اسدی و همکاران او در هیات رئیسه دانشگاه زحمات زیادی برای توسعه دانشگاه کشیده شد اضافه‌ کرد: ارتقای رتبه دانشگاه از ۴۱به ۲۸ بیانگر پیشرفت دانشگاه در زمینه های مختلف است. دانشگاه حکیم هیچگاه از مسائل فرهنگی شهرستان بیگانه نبود و برای ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی شهر کمک های شایانی کرد. راه اندازی و تقویت شبکه سربداران، تکمیل پروژه های عمرانی و سالن شهید رئیسی با حدود ۴۰ میلیارد اعتبار و به ثمر رساندن پردیس علم و فناوری و حمایت از خوابگاه های دانشجویی، تنها بخشی از عملکرد قابل تقدیر ریاست اسبق دانشگاه حکیم است.

عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین گفت : همه باید این حمایت را از هیات رئیسه فعلی هم داشته باشند و انتظار این است که فرایند توسعه دانشگاه ادامه پیدا کند تا رتبه دانشگاه در میان دانشگاه های برتر کشور به ۲۰ برسد. انتظار داریم که هیات رئیسه فعلی نیز حمایت های ویژه ای از فعالیت های فرهنگی شهر و دانشگاه داشته باشد. اهتمام جدی به ساخت خوابگاه های متاهلی با کمک خیرین و حل مسائل شهرستان در قالب پایان نامه ها و طرح های پژوهشی برای به حداقل رساندن آسیب های اجتماعی نیز باید مورد توجه ویژه مدیران دانشگاه قرار گیرد.

 وی با این توضیح که توجه به شعار سال یعنی سرمایه گذاری مردم در زمینه تولید و تسهیل این مسیر باید مورد توجه قرار گیرد اشاره کرد : دانشگاه باید طرح هایی را در این زمینه ارائه کند و امیدواریم در مسیر تولید علم هم به جایگاه های قابل توجهی دست یابد. پست ها و جایگاه هایی که موثر است نیز باید به افراد توانمند داده شود که در آینده نزدیک شاهد پیشرفت روزافزون دانشگاه باشیم.

*حرکت در مسیر توسعه و تعالی دانشگاه، هدف اصلی ماست

دکتر تسنیمی، سرپرست جدید دانشگاه حکیم سبزواری:دانشگاه حکیم سبزواری در سال ۶۵ باحدود ۱۵۰ دانشجو و در فضای کوچکی کار خود را آغاز کرد و هم اکنون در پردیس ۲۲۰ هکتاری و زیربنای ۱۰۰ هزارمتر مسقف دارای حدود ۷ هزار دانشجو و بالغ بر ۱۰۰۰ عضو هیات علمی و همکار است.

وی با تشکر از زحمات دکتر زنگنه اسدی و همکاران وی در دوران سه سال مسئولیت ریاست دانشگاه، گفت: امیدواریم در دوره جدید بتوانیم در مسیر توسعه و تعالی دانشگاه اهداف خود را پیش ببریم.

 سرپرست جدید دانشگاه حکیم سبزواری با اشاره به تاکید امام جمعه سبزوار نسبت به نقش آفرینی دانشگاه در بخش های فرهنگی و اجتماعی، اظهار داشت: سه ماموریت برای دانشگاه های نسل سوم تعریف شده که سه ماموریت برای دانشگاه حکیم سبزواری اعلام شده است.

دکتر تسنیمی ادامه داد: ماموریت نحست تاب آوری فرهنگی است که نقش موثری را ارتقای فرهنگ جامعه خواهد داشت و همکاران ما در حال انجام این ماموریت هستند.

 وی ادامه داد: ماموریت دوم، بازآفرینی شهری است که در جهت توسعه شهرستان مسئولیت آن سال هاست بر عهده اساتید و پژوهشگران دانشگاه حکیم سبزواری گذاشته شده است که همکاران ما به خوبی از عهده این ماموریت خطیر برآمده اند.

 سرپرست دانشگاه افزود: ماموریت سوم ماموریت ماشین الکتریکی بود که نقش مهمی در توسعه فرآیندهای صنعتی و کمک دانشگاهیان در جهت احیای ماشین های الکتریکی جوین داشت.

وی گفت: امیدواریم در این دوره این ماموریت ها را گسترش دهیم و وظایف بیشتری در توسعه شهرستان به ما محول شود.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد با همکاری مسئولین شهری و مدیران و همکاران دانشگاه بتوانبم در جهت تعالی دانشگاه، شهر و شهرستان گام برداریم.

چشم انداز دانشگاه قرار گرفتن در ۲۰ دانشگاه برتر کشور است

 دکتر محمد علی زنگنه اسدی در مراسم تودیع و معارفه ریاست جدید دانشگاه گفت: برگزاری چنین جلساتی فرصتی مغتنم است برای دو اقدام ارزشمند؛ نخست تقدیر از همه همراهان و مسئولین دلسوز جامعه دانشگاهی که در پیشرفت دانشگاه در ۴۰ سال فعالیتش تا کنون سهیم بوده اند و دوم طلب حلالیت از آن هایی که علیرغم کوشش بسیار دستاورد مادی به دنبال نداشتند چرا که ما اعتقاد داریم که در نظام جمهوری اسلامی مسئولیت ها امانت الهی اند.

 وی افزود : دانشجویان و اقشار مختلف شهرستان و کشور، جامعهِ هدف ما هستند و ما دانشگاهیان نباید بی توجه به جایگاه آن ها باشیم. امروز چشم انداز قابل توجهی در دانشگاه ترسیم شده از جمله قرار گرفتن در ۲۰ دانشگاه برتر کشور است که امیدواریم که مسئولین جدید دانشگاه نیز به این چشم انداز اهتمام ویژه داشته باشند.

 رئیس اسبق دانشگاه حکیم سبزواری افزود: ما در شرایط کنونی و در دوران مدیریتی خود به ۱۰۰ درصد چشم انداز تعریفی و مدون رسیدیم. دانشگاه هم اکنون یازدهمین دانشگاه برتر در علوم فیزیکی و چهارمین دانشگاه برتر در زمینه مهندسی ست و ما به این جایگاه علمی می بالیم.

 دکتر زنگنه اسدی با این توضیح که نسبت تعداد استاد به دانشجو در دانشگاه مناسب نیست نیز گفت : این مهم یکی از چالش های دانشگاه است و ما باید جذب هیات علمی را در دستور کار قرار دهیم هر چند که با وجود این چالش، دانشگاه حکیم سبزواری از نظر زیرساختی جزو برترین های کشور است و رتبه ۱۰ کشور را در زمینه زیر ساختی و عمرانی دارد.

 در پایان این مراسم حکم سرپرستی دکتر علی تسنیمی از سوی وزیر علوم و پیام تقدیر تشکر وزیر علوم از دکتر زنگنه اسدی قرائت شد. همچنین لوح های تقدیری از طرف مسئول دفتر نهاد رهبری و مسئولین شهری به دکتر زنگنه اسدی و به دکتر تسنیمی اهدا شد.