صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور(INSF) به طرح با عنوان “طراحی، ساخت، آزمایش تجربی و شبیه سازی عددی یک سازه آکستیکی جدید (سازهای با ضریب پواسون منفی)” که از پایان نامه محسن صفی خانی نسیم دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک دانشگاه حکیم سبزواری و به راهنمایی دکتر احسان اعتمادی انجام شد، گرنت پژوهشی اختصاص داد.
دکتر اعتمادی، مجری طرح در مصاحبه با روابط عمومی دانشگاه در خصوص این خبر گفت: این حمایت مالی در قالب طرح پژوهشی کارگروه فنی و مهندسی اختصاص یافته است.
عضو هیات علمی دانشگاه حکیم سبزواری افزود: مبلغ حمایتی مذکور جهت طراحی، ساخت، انجام آزمایش تجربی و شبیه سازی عددی سازه آکستیکی پرداخت شده است.
دکتر اعتمادی ادامه داد: سازه های آکستیکی، سازه هایی هستند که در هنگام فشرده شدن در راستای اعمال بار، در راستای عرضی نیز فشرده شده و باعث جذب انرژی بیشتر نسبت به سازه هایی با ساختار متداول می شوند. این ویژگی سبب می شود که کاربردهای مختلفی در ساخت قطعات و تجیزات در صنایع پزشکی مانند ساخت استنت، ایمپلنت و مفاصل، صنایع ساخت وسایل ورزشی مانند کفی طبی و صنایع دیگر داشته باشند.
عضو هیات علمی گروه مکانیک دانشگاه حکیم سبزواری با اشاره به اینکه از این پایان نامه، یک مقاله ISI در نشریه International Journal of Mechanical Science که جزء ۱۰ درصد برتر مجلات مهندسی مکانیک است، منتشر شده است، اظهار داشت: همچنین از پایان نامه این دانشجو یک ثبت اختراع، یک مقاله علمی-پژوهشی داخلی و یک کنفرانس بین المللی نیز استخراج شده است.
لازم به یادآوری است، برنامه های حمایتی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور در طی فراخوان های مختلف و در چند نوبت در طی سال ارائه میشود که در آن محققان، اعضای هیات علمی و دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی میتوانند حمایتهای مدنظر را جهت اجرای طرح های پژوهشی دریافت نمایند.