به رسم ادای احترام و نهادینه کردن فرهنگ ایثار و شهادت و الگوبرداری نسل جوان دانشجو از شهدا، طی مراسمی با حضور امام جمعه سبزوار، سرپرست فرمانداری سبزوار، خانواده شهید فتاحی ثانی، رئیس دانشگاه و مسئولین شهری و دانشگاه استخر سرپوشیده دانشگاه حکیم سبزواری به نام شهید محسن فتاحی ثانی اولین و تنها شهید دانشگاه حکیم سبزواری در دوران دفاع مقدس مزین گشت.

در این مراسم آقای محمدعلی فتاحی‌ثانی، پدر شهید فتاحی ثانی درسخنانی به بیان فضایل اخلاقی شهید محسن فتاحی ثانی پرداخت.

لازم به یادآوری است این شهید والامقام در بدو تاسیس دانشگاه حکیم سبزواری (تربیت معلم سابق) به عنوان نخستین مسئول روابط عمومی در این دانشگاه فعالیت داشت.

گفتنی است شهید محسن فتاحی در سال ۱۳۴۷ در سبزوار متولد شد. به خاطر علاقه شدیدی که به شنا داشت، سعی در فراگیری این ورزش کرد تا اینکه سرانجام موفق به عضویت در تیم نجات غریق تهران شد. وی در سال ۱۳۶۴ به عنوان رزمنده عازم جبهه شد ودر سه عملیات بزرگ والفجر۸ وکربلای ۱۰ و ۵ شرکت کرد و در۲۸ اسفند ۱۳۶۶ در جزیره مجنون در اثر ترکش خمپاره به فیض شهادت نایل گردید.