مقاله پژوهشی مهندس بهنام امینی، دانش آموخته کارشناسی ارشد مهندسی برق قدرت دانشگاه حکیم سبزواری در مجله ی معتبر بین المللی Electric Power Systems Research – Journal – Elsevier به چاپ رسید. این ژورنال با IF=3.211 و رتبه بندی علمی رتبه ۲ Q در حوزه سیستم های قدرت و ریزشبکه ها می باشد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه این مقاله با موضوع ” کنترل مبدل های واسط منابع تولید پراکنده در ریزشبکه ها با استفاده از کنترل کننده تناسبی-رزونانسی مرتبه کسری ” مستخرج از پایان نامه دوره کارشناسی ارشد مهندس بهنام امینی و حاصل تحقیقاتی مفصل است که با راهنمایی دکتر رضا روشنفکر و مشاوره دکتر احمد حاجی پور اعضای هیات علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه حکیم سبزواری به رشته تحریر درآمده است.
گفتنی است این مقاله با عنوان :
” Interface Converter Control of Distributed Generation in Microgrids Using Fractional Proportional – Resonant Controller “
به معرفی یک کنترل کننده تناسبی – رزونانسی مرتبه کسری مورد استفاده در کنترل مبدل های واسط منابع تولید پراکنده در ریزشبکه ها می پردازد. کنترلر های تناسبی – رزونانسی مرتبه کسری (FPR) دارای عملکرد بسیار دقیق تر و بهتری نسبت به سایر کنترلر های متعارف مورد استفاده در ریزشبکه ها و بار های غیرخطی دارد.
استفاده از محاسبات مرتبه کسری و دستیابی به این کنترلر جدید موجب کاهش چشمگیر هارمونیک های سیستم و افزایش پارامتر های کیفیت توان و پایداری ریزشبکه ها می شود و همچنین عملکرد بسیار بهتر و مقاوم تر سیستم را تحت شرایط بار غیرخطی ممکن میسازد. این کنترلکننده مرتبه کسری به طور قابلتوجهی می تواند عملکرد اینورتر موجود در ریزشبکه را بهبود ببخشد و برای تمام سیستمهای غیرخطی مورد استفاده قرار میگیرد.
دستیابی به یک منطقه بیشتر از ثبات , انعطافپذیری بالاتر و عملکرد قویتر از مزایای اصلی این استراتژی هستند. کنترلکننده پیشنهادی برای کنترل ولتاژ و هم حلقههای داخلی کنترل جریان مبدل استفاده میشود. کنترلکننده FPR پیشنهادی , پارامترهای کیفیت توان DG ها را در میکروگرید ها بیش از دیگر کنترلکنندههای معمولی بهبود میبخشد. همچنین , تنظیم ضرایب این کنترلر توسط الگوریتم بهینهسازی ازدحام ذرات ( PSO ) بهینهسازی شده است که منجر به ارائه روشی جدید با نام PSO-FPR میشود. فرمولاسیون کنترلکننده جدید در یک ریزشبکه با بار غیر خطی صحت سنجی شده است. در نهایت , نتایج نشان میدهد که مقدار اعوجاج هارمونیکی کل ( THD ) ولتاژ خروجی اینورتر بسیار کاهش یافته است.
لازم به ذکر است مهندس بهنام امینی در زمان تحصیل دانشجوی ممتاز کارشناسی ارشد مهندسی برق قدرت دانشگاه حکیم سبزواری بوده اند و با معدل الف (۱۹٫۱۶) فارغ التحصیل شده اند و اکنون در مقطع دکتری رشته برق قدرت دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران مشغول به تحصیل هستند.
لینک دسترسی به مقاله:
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S037877962100078X