آیین افتتاح دوره دانش افزایی زبان و ادبیات فارسی – ایرانشناسی استادان زبانفارسی دانشگاه های هندوستان با حضور رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نمایندگی خراسان رضوی در دانشگاه حکیم سبزواری برگزار شد.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نمایندگی خراسان رضوی در این مراسم با اشاره به پتانسیل ها و توانمندی های دانشگاه حکیم سبزواری گفت: بستر همکاری های گسترده بین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دانشگاه حکیم سبزواری فراهم است.
علی بختیاری با اشاره به برگزاری دوره دوره دانش افزایی زبان و ادبیات فارسی – ایرانشناسی استادان زبانفارسی در دانشگاه های هندوستان در دانشگاه حکیم سبزواری افزود: برگزاری این برنامه در دانشگاه حکیم سبزواری مقدمه ای است برای تعاملات بیشتر و در آینده نزدیک همکاری های این دو نهاد وارد مرحله تازه ای خواهد شد.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نمایندگی خراسان رضوی تصریح کرد: ایران اسلامی به عنوان امالقری و خانه تمام مسلمانان جهان وظیفه خود میداند که بستر لازم برای مراودات فرهنگی را بین مراکز مختلف ایران و سایر کشورها ایجاد کند.
وی افزود: پیام ایران پیام صلح، دوستی، برابری و برادری برای تمام جهانیان به ویژه کشورهایی است که اشتراکات فرهنگی و تاریخی با کشورمان دارد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، مسیر حرکت ما را مشخص کرده است، اظهار داشت: در همین راستا با تمامی ظرفیت های فرهنگی و دانشگاهی گسترده ای که در خراسان رضوی وجود دارد، در پی تحقق کلیدواژه های مهم این بیانیه هستیم.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نمایندگی خراسان رضوی با اشاره به اشتراکات دو کشور هندوستان و ایران، گفت: ملتهای ایران و هند از نظر کیش، تاریخ، فرهنگ و نژاد با یکدیگر اختلاط نزدیکی دارند .
علی بختیاری افزود: این دو ملت حوزههای مشترک بسیاری برای ارتباط دارند و وجوه اشتراک آنان بسیار زیاد است.
وی ادامه داد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی وظیفه ایجاد پل و ارتباطات را بر عهده داد تا بتواند اعضای این خانواده بزرگ ملت اسلام را به هم برساند.
بختیاری ادامه داد: امید است با برگزاری این دوره، میهمانان هندو با کوله بار ارزشمند علمی، ستارگان زبان و ادب فارسی در جای جای دنیا و به ویژه کشور هند باشند.
وی با اشاره به اصالت زبان فارسی در هندوستان اظهار کرد: امیدواریم شاهد توسعه زبان فارسی به عنوان زبان دوم اسلام و همدلی در هند باشیم.
*۵۰ درصد از دانشجویان حکیم سبزواری در حوزه زبان و ادبیات تحصیل میکنند
رییس دانشگاه حکیم سبزواری نیز گفت: بیش از ۵۰ درصد از دانشجوهای این دانشگاه در رشتههای مرتبط با زبان و ادبیات زنده دنیا فعالیت میکنند که این امر به دانشگاه صبغه فرهنگی، اجتماعی و علوم انسانی بخشیده است.
دکتر محمدعلی زنگنه اسدی افزود: هم اکنون ۱۰ نفر از استادان دانشگاه حکیم سبزواری در دانشگاههای مختلف جهان به صورت فرصت پژوهشی در حال فعالیت هستند که سفیران این دانشگاه در جهان محسوب میشوند و از سوی دیگر باعث ارتقاء سطح علمی این دانشگاه میشوند.
وی ادامه داد: موجب خرسندی است که دانشگاه حکیم سبزواری یکی از مقاصد سفر علمی استادان کشورهندوستان شده که تلاش شده است تا با اقدامات درخور همکاران در گروه ادبیات فارسی و دانشکدههای مرتبط با موضوع تمدن اسلامی برنامههای مناسب و ارزشمندی تدارک دیده شود.
رئیس دانشگاه حکیم سبزواری خاطرنشان کرد: امید است برگزاری این دوره مورد استفاده قرار بگیرد و مقدمهای برای تحکیم ارتباطهای آینده بین دانشگاه حکیم سبزواری و دانشگاههای هندوستان شود.
*هشت استاد هندو در دوره دانش افزایی زبان فارسی حضور دارند
مسوول برگزاری دوره دانش افزایی زبان و ادبیات فارسی – ایرانشناسی دانشگاه حکیم سبزواری نیز گفت: هشت استاد زبان و ادبیات فارسی در دانشگاههای هندوستان به مدت یک ماه و نیم دانشهای تکمییلی در این حوزه را دریافت میکنند.
دکتر مهیار علوی مقدم افزود: این افراد پیش از این در دانشگاههای تهران و فردوسی مشهد دورههایی را گذراندهاند و هم اکنون برای تکمیل دوره خود در دانشگاه حکیم سبزواری حاضر شدهاند.
وی ادامه داد: با نیازسنجیهایی که صورت گرفته است برنامه جامعی در حوزه های مختلف از جمله ادبیات حماسی، ادبیات معاصر، اسطوره شناسی، ایران شناسی، بوم شناسی، آشنایی با نسخههای خطی و تصحیح آن و نقد ادبی تدوین شده است.
مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه حکیم سبزواری تصریح کرد: همچنین کارگاههایی در حوزه نگارگری و خوشنویسی و نیز بازدید از مکانهای تاریخی در شهر سبزوار برای استادان هندو در نظر گرفته شده است.
وی با اشاره به اینکه در برخی شهرهای هند فارسی به عنوان زبان دوم شناخته میشود، افزود: زبان فارسی در بیش از ۵۰ شهر هندوستان زبان فارسی و حتی در دوره دبیرستان نیز تدریس میشود و از این نظر جایگاه ممتازی دارد.
گفتنی است دوره دانش افزایی زبان و ادبیات فارسی-ایرانشناسی با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در هندوستان-دهلی نو و مشارکت هشت استاد عضو دپارتمانهای زبان فارسی کشور هندوستان به مدت سه روز در دانشگاه حکیم سبزواری برگزار میشود.