آزمایشگاه مرکزی دانشگاه حکیم سبزواری زیر مجموعه معاونت پژوهشی در راستای خریدهای تجهیزات با تکنولوژی بالا و تکمیل آنالیز عنصری موفق به خرید و راه اندازی دستگاه مایکروویو هضم شد. تا قبل از خرید این دستگاه، آماده سازی نمونه‌ها بصورت محلول برای دستگاه ICP بسیار زمانبر و چالشی بوده که خوشبختانه با نصب این دستگاه انواع مواد اعم از انواع بافت‌ها، مواد خوراکی و مواد معدنی را می‌توان در کمتر از یک ساعت آماده سازی کرد. به گفته آقای دکتر حسن اله‌داغی، رئیس آزمایشگاه مرکزی دستگاه پلاسمای جفت القائی (ICP) آزمایشگاه مرکزی توانایی شناسی حدود ۷۰ عنصر از جدول مندلیف را دارد که حد تشخیص این دستگاه در حد یک یک ذره در میلیون (ppm) است. ارزش کنونی دستگاه مایکروویو مستقر شده بیش از ۳۰ میلیارد ریال است که با همت ویژه بخش مالی دانشگاه و همکاری بخش حقوقی در قالب قراردادی خریداری شد.

 دستگاه مایکروویو هضم به کمک امواج الکترومغناطیس با فرکانس MHz 45/2 و توان W 2000 می تواند انواع محلول‌ها را در کمتر از چند دقیقه به دمای °C 250 و فشار ۵۰ تا ۱۰۰ بار برساند. این سیستم پیشرفته دارای ۱۵ ظرف تفلونی نسوز با قابلیت کنترل دمایی غیر تماسی و فشار است که با کمک رایانه‌ی خود و بیش از ۳۰۰ برنامه پیش فرض منجر به انحلال مواد در اسیدهای قوی می شود.