در پژوهش دکتر محمد چهکندی عضو هیات علمی دانشگاه حکیم سبزواری و دکتر محبوبه زارگزی پژوهشگر دانشگاه فردوسی مشهد پاکسازی پساب های آلوده صنعتی از مواد سمی و خطرناک امروزی در جهت حفظ و پاکسازی محیط زیست بررسی شد.
دکتر محمد چهکندی در خصوص این پژوهش به روابط عمومی دانشگاه گفت: مشکل بزرگ جوامع امروزی، آلودگی های محیط زیست از قبیل آلودگی های آب، هوا و خاک می باشند. آلودگی های موجود در آب از صنایع با رشد روز افزون نشات گرفته و برای سلامت بشر خطرناک می باشند.
عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه حکیم سبزواری افزود: اکثر ترکیبهای مضر حاصل از کارخانجات رنگرزی، مواد شوینده، بیمارستان ها و…. حاوی مواد حلقوی و آروماتیک خطرناک مانند فنولها و عناصر فلزی سنگین مانند کروم، سرب، جیوه و… می باشند که در پساب های این مراکز با مقدارهای بیش از حد مجاز یافت میشوند.
وی با تاکید بر اینکه حذف و تجزیه این مواد سمی و خطرناک یکی از ملزومات زندگی بشر امروزی در جهت حفظ و پاکسازی محیط زیست است، ادامه داد: روش های اکسایش پیشرفته که از نانوکاتالیزورهای نوری نوین و نور خورشید به عنوان منبع نور استفاده می کنند بطور چشمگیری مطرح هستند.
دکتر چهکندی افزود: در این کار آزمایشگاهی، هدف تهیه فیلم های نازک حساس به نور مرئی به کمک روشهای جدید الکتروشیمی بر پایه ترکیبهای بیسموت بوده و بررسی کاربرد آنها در تخریب فلز سنگین کروم از مخلوط دوتایی آن با ترکیبات رنگی میباشد.
وی با اشاره به اینکه نتیجه های بدست آمده این ترکیب را به عنوان کاندید موثر در پاکسازی محیطهای آلوده معرفی می کند، خاطرنشان کرد: نتایج حاصل از این پژوهش، به چاپ مقاله در ژورنال معتبر Journal of Hazardous materials با ضریب تاثیر۷٫۶۵ که جزء ۱۰ درصد مجلات حوزه محیط زیست است، منتهی شد.