رایزن فرهنگی سفارت عراق در ایران در نشست با رئیس و مسئولان دانشگاه حکیم سبزواری گفت: وزارت علوم عراق در پی توسعه همکاری با دانشگاه های  ایران است و دانشگاه حکیم سبزواری ظرفیت های خوبی جهت توسعه همکاری های علمی با دانشگاه های عراق دارد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر امجد حمید المظفر افزود:  نزدیک بودن سبزوار با مشهد مقدس و نیز ارتباط دینی وتاریخی بین سبزوار با شهرهای عراق بستر توسعه همکاری های علمی این دانشگاه  را با دانشگاه های عراق فراهم کرده است.

وی افزود: موضوع انعقاد تفاهم‌نامه بین دانشگاه حکیم سبزواری با دانشگاه های مختلف عراق در حوزه های مختلف، تبادل استاد و دانشجو، برگزاری دوره های آموزشی و پژوهش های علمی مشترک در رشته ای مختلف عملیاتی می شود.

رایزن فرهنگی سفارت عراق در ایران افزود: یکی از سیاست های وزارت علوم عراق توسعه همکاری با دانشگاههای مختلف ایران و جذب بیشتر دانشجویان عراقی در ایران است.

دکترامجد حمید المظفر تصریح کرد: رایزن فرهنگی سفارت عراق هم اینک امور مدیریت و پشتیبانی حدود ۲۲ هزار دانشجوی این کشور را در دانشگاههای جمهوری اسلامی ایران بر عهده دارد.

  رایزن فرهنگی سفارت عراق در ایران ادامه داد: روابط و پیوندهای مشترک دینی، اجتماعی، تاریخی و فرهنگی از عوامل رغبت وزارت علوم عراق برای گسترش توسعه همکاری با دانشگاه های ایران است.

زیرساخت جذب ۱۰۰۰ دانشجوی بین المللی  دردانشگاه حکیم سبزواری فراهم است

رئیس دانشگاه حکیم سبزواری در این نشست ضمن خوش آمد گویی به هیات عراقی، گفت:امیدواریم این سفر نقطه عطفی در ارتباطات علمی و فرهنگی دانشگاه حکیم سبزواری با دانشگاه های عراق رقم بزند.

دکتر علی اصغر مولوی افزود: دانشگاه حکیم سبزواری در رویکرد برند سازی و بین المللی خود در دو حوزه آموزش و پژوهش، هم اکنون به عنوان دومین دانشگاه منطقه شمال شرق دارای سرمایه و پتانسیل بسیار در بخش های علمی؛ آموزشی و آزمایشگاهی و عمرانی است.

دکتر مولوی با اشاره به تحصیل بیش از ۳۰۰ دانشجوی بین المللی در دانشگاه حکیم سبزواری خاطرنشان کرد: این دانشگاه زیرساخت های لازم جهت جذب ۱۰۰۰ دانشجوی بین المللی را دارا می باشد.

رئیس دانشگاه حکیم سبزواری ادامه داد: همکاری با دانشگاه های عراق در دو حوزه تبادل استاد و دانشجو تحصیلات تکمیلی زمینه های تحقیقاتی علمی و پژوهشی و همچنین در حوزه آموزشی تحصیل دانشجویان عراقی به صورت دانشجویان شهریه پرداز و هم در حوزه بورس دول باشد.

دکترمولوی با اشاره به اینکه ظرفیت های آموزش‌عالی در ایران ظرفیت گسترده‌ای است، اظهار داشت: این ظرفیت می‌تواند پاسخ گوی نیازهای علمی و آموزشی کشورهای همسایه مانند عراق و افغانستان و کشورهای حوزه آسیای میانه باشد.

 

دانشگاه حکیم سبزواری عضو کارگروه های ملی همکاری های علمی بین المللی ایتالیا، فرانسه، چین و هند است

مدیر همکاری های بین المللی و امور دانشجویان خارجی دانشگاه حکیم سبزواری در این نشست با اشاره به اینکه سبزوار یکی از شهرهای تاریخی ایران است که همواره در ارتباطات بین المللی بسیار فعال بوده است، گفت: ارتباطات دینی و مذهبی مردم سبزوار با کشورهای مسلمان منطقه از جمله کشور عراق به یمن حضور مراجع گرانقدری مانند سید عبدالاعلی سبزواری دارای سبقه تاریخی است.

دکتر غلامعلی فرزی افزود: دانشگاه حکیم سبزواری نیزبه عنوان دومین دانشگاه بزرگ شمال شرق کشور، بستری است برای تقویت و ادامه این ارتباطات بین المللی.

وی با تاکید بر اینکه در چند سال اخیر فعالیت های بسیاری در جهت تقویت زیرساخت های دانشگاه جهت افزایش ارتباطات بین المللی صورت گرفته است، گفت: مدل گسترش روابط بین الملل در دانشگاه حکیم سبزواری در سه حوزه از کشورهای جهان شامل کشورهای مسلمان (عراق- افغانستان و…)، کشورهای همجوار و کشورهای توسعه یافته، شکل گرفته است.

مدیر همکاری های بین المللی و امور دانشجویان خارجی دانشگاه حکیم سبزواری با اشاره به اینکه بالغ بر ۳۰۰ دانشجوی خارجی در این دانشگاه در حال تحصیل می باشند، خاطرنشان کرد: در جهت تسهیل امور دانشجویان بین المللی مرکز آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان (مجهز به تجهیزات لابراتوار زبان)، دپارتمان آموزش زبان انگلیسی و دفتر امور کنسولی در چند سال اخیر در دانشگاه حکیم سبزواری افتتاح شد.

وی گفت: دانشگاه حکیم سبزواری هم اکنون دارای ۳۱ هیات علمی وابسته از ساتید خارجی و ایرانیان مقیم خارج از کشور است که ۶ عضو هیات علمی وابسته دانشگاه از کشور عراق هستند.

دکتر فرزی با اشاره به امکانات علمی و پژوهشی و رفاهی دانشگاه، اظهار داشت: دانشگاه حکیم سبزواری ضمن جذب دانشجوی شهریه پردار از کشور عراق، امکان بورسیه کردن دانشجویان مستعد عراقی را نیز دارد.

مدیر همکاری های بین المللی و امور دانشجویان خارجی دانشگاه حکیم سبزواری ادامه داد: هم اکنون این دانشگاه با دانشگاه تورین ایتالیا، لیون فرانسه ( لیون ۱- لیون ۲ – لیون ۳ و اینسا لیون)، پاریس ۱۳، دانشگاه های صلاح الدین و دانشگاه تیشک  کردستان عراق و دانشگاه های سید جمال الدین اسدابادی، لغمان و دانشگاه غالب افغانستان تفاهم نامه همکاری دارد.

دکتر فرزی با اشاره به فعالیت های گسترده بخش بین الملل دانشگاه  در کارگروه های ملی همکاری های علمی بین المللی با سایر کشورها، ابراز داشت: دانشگاه حکیم سبزواری هم اکنون عضو کارگروه های ملی همکاری های علمی بین المللی ایتالیا (مسئول راه اندازی سایت همکاریها به زبان انگلیسی)، فرانسه، چین و هند است.

 

.