آخرين روز اردوى راهيان پيشرفت دانشگاه با جمع بندي ظرفيتهاي مختلف توسعه و پيشرفت استان كرمان در زمينه هاي مختلف به انجام رسيد.در روز سوم اين اردو پس از شبى اقامت در مهمانسراي دانشگاه شهيد باهنر كرمان  ،حضور در گلزار شهداي شهر كرمان در خيابان بوستان نينوا  در صدر برنامه قرار داشت در اين ديدار ضمن اداي احترام به مقام والاي شهداي اين شهر،اعضاء هيات علمي بر مزار سردار شهيد حاج قاسم سليماني حاضر شده و با قرائت فاتحه اي ،به مقام شامخ سردار دلها اداي احترام نمودند.

در ادامه سفر روز سوم ،همراهان با حضور در بازار بزرگ كرمان با بخشي از ظرفيتهاي تجاري و گردشگري اين بازار آشنا گشتند،اين بازار در مركز شهر كرمان با بيش از ٦٠٠ سال قدمت از طولاني ترين راسته بازارهاي ايران است كه در  سال ١٣٨٠ به عنوان اثر ملي ثبت گرديده است مجموعه متصل به اين بازار كه ٦٠ درصد از بناهاي تاريخي شهر كرمان را شامل مي شود با فضاى مسقف ١٢٠٠ متر از معماري زيبايي برخوردار بوده و علاوه بر مجموعه هاي تاريخى گردشگري و ديدني همچون گنجعليخان، نقش عمده اي نيز در حوزه خدمات گسترده تجاري ايفا مي كند.فروشگاههاي عرضه صنايع دستي و مجموعه هايي همچون اكونوموزه بي بي حياتي در اين بازار بخشى از ظرفيتهاي گسترده صنايع دستي اين شهر از جمله پته دوزي را به نمايش گذاشته اند،پته دوزي يا دوختن نخ هاي كركي روى پارچه اي به نام عريض بعد از قالي كرمان مهمترين بافته هاي دستي اين استان است كه حدود ٢٠ هزار نفر شاغل و ١٠٠ ميليارد تومان گردش مالي ساليانه دارد.

سوغاتي هاي عمده اين شهر علاوه بر صنايع دستي،شامل صنايع عمده غذايي است كه به دليل وفور توليد خرما،گردو،پسته و زيره عمدتاً از اين محصولات تهيه مي شود از جمله كماچ سهن،كلمپه،قطاب،مسقطي سيرجان و نيز فالوده كرمان كه مورد استفاده حاضران قرار گرفت.

مجموعاً استان كرمان به عنوان پهناورترين استان كشور به دليل داشتن شرايط اب و هوايي چهار فصل و قرار گيري در موقعيت ارتفاعي مرتفع،رتبه پنجم بازديد از جاذبه هاي تاريخي و طبيعي را به خود اختصاص داده و با بيشترين اثار ثبت جهاني يونسكو به تعداد ٧ اثر و ٦٧٠ اثر ثبت ملي از وزن قابل توجهي در حوزه گردشگري برخوردار است كه البته به زعم مسئولين محلي هنوز از همه اين ظرفيتها در مسير توسعه به صورت كامل استفاده نگرديده است.

نماز ظهر و عصر همراهان سفر در مسجد جامع تاريخي كرمان در حاشيه بازار كرمان اقامه شد،مسجد جامع كرمان يا مسجد جامع مظفري از جمله مساجد چهار ايواني ست كه داراي سردر رفيع،صحن،ايوان و شبستان است و تاريخ بنا در كتيبه سردر ان ٧٥٠ هجري قمري ذكر شده است كاشيكاريهاي محراب و سردر شرقي ان ارزشمند ترين قسمتهاي هنري ان محسوب مي شود.همراهان با حضور در اين مسجد جداي از قرارگيري در فضاي معنوي و روحاني ان،با ارزش هاي هنر ايراني-اسلامي بيشتر اشنا گشتند.

در ادامه اين بازديد و جهت اشنايي بيشتر با حوزه گردشگري اين شهر،همراهان هيات علمي با حضور در ماهان از مقبره شاه نعمت الله ولي عارف و شاعر دوره تيموري و نيز باغ شاهزاده و ظرفيتهاي گردشگري شهر ماهان بازديد كردند،

باغ شازده ماهان يكي از باغ هاي تاريخي كشور است كه در اواخر دوره قاجاريه در دامنه كوه هاي تيگران و در ارتفاع ٢٠٢٠ متر از سطح دريا ساخته شده و در فهرست ميراث جهاني يونسكو ثبت گرديده است مساحت اين باغ ٣/٥ هكتار با طول ٤٠٧ و عرض ١٢٢ متر و در مسير رودخانه تيگران ساخته شده است اين باغ هرساله بازديد كنندگان بيشماري را از داخل و خارج كشور به خود جذب ميكند اطلاعات اين باغ از طرف يونسكو به ٣٥ زبان زنده دنيا ترجمه و منتشر شده است.

استان كرمان در مسير پيشرفت خود از ظرفيتهاي قابلي برخوردار است از جمله شش معدن مس با حجم ذخيره يك ميليارد و هفتصد ميليون تن كه دو معدن از اين معادن شامل مس سرچشمه و ميدوك مورد بازديد قرار گرفتند همچنين معادن سنگ آهن گل گهر در سيرجان با ٧٠٠ ميليون تن ذخيره محرز و معدن سنگ اهن بافق با ذخيره ١٨٠ ميليون تن كه موجد تاسيس و گستره قابل توجه ده واحد صنعتي بزرگ فولاد در اين استان شده كه بخشي از انها مورد بازديد همراهان قرار گرفتند همچنين صنايع معظم توليد مس و فراورده هاي ان همچون شركت صنايع مس شهيد باهنر با ٧٠ هزار تن محصول نهايي در نزديكى شهر كرمان و مجتمع عظيم مس سرچشمه در رفسنجان از نمودهاي پيشرفت اين استان محسوب مي شوند.

صنايع معظم خودرو سازي و لاستيك سازي نيز از مثالهاي توسعه صنعتي اين استان بشمار مي روند.

اين استان در بخش كشاورزي نيز با دارا بودن ٨٠ درصد باغات پسته كشور و ٩٥ درصد توليد كشور و نيز رتبه اول توليد خرما با بيش از ٣٠٠ هزار تن توليد،رتبه اول سطح زير كشت گردو و رتبه سوم توليد مركبات وزن قابل توجهي در كشور دارد.

اعضاء هيات علمي دانشگاه حكيم سبزواري در اين اردوى سه روزه پيشرفت در استان كرمان و بازديد از ظرفيتهاي متنوع اين استان به درستي بر اين قانون توسعه يافتگى صحه گذاردند كه استفاده بهينه همراه با برنامه ريزي علمي و مناسب در كنار تقويت مشاركتهاي مردمي مي تواند علاوه بر توسعه يافتگي از درون مناطق،به عدالت محيطي نيز جامعه عمل بپوشاند.

دفتر ارتباط  با جامعه و صنعت دانشگاه ضمن تقدير و سپاس از همه مسئولين و حوزه هاي مختلفي كه زمينه ساز انجام اين سفر بودند خصوصاً از ميزباني گرم ميزبانان  محترم كرماني و سپاس ويژه از همراهي اعضاء محترم هيات علمي در اين سفر امادگى كامل خود براي ادامه اين سفرها در بخش هاي ديگر ايران اسلامي را برنامه ريزي اعلام می کند.