معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: روند توسعه کانون های علمی ما در حوزه تولید پژوهش و فناوری مبتنی بر پژوهش است.

 دکتر غلامحسین رحیمی شعرباف روز چهارشنبه در نشست با رییس و مسولان دانشگاه حکیم سبزواری افزود: امروزه آموزش به یک جریان اصلی ذاتی و اساسی در دانشگاه تبدیل شده است که خود پویاست و روند رشد و توسعه دانشگاه ها و کانون های علمی  از حوزه آموزش به پژوهش و فناوری کشیده شده است.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، در این نشست اظهار داشت: از مراکز آموزش عالی انتظار داریم که در مرزهای گسترش دانش بومی و بین‌المللی گام‌های موثری بردارند و با حمایت از تحقیقات بنیادی دانشگاه‌ها برای تحقیقات کاربردی و اثر بخشی برنامه‌ریزی کنند.

وی گفت: هم اینک در مجموعه پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد کشور ۱۰ هزار شرکت مستقر هستند که یک هزارو ۷۰۰ شرکت آن دانش بنیان هستند.

دکتر رحیمی شعرباف افزود: ۱۹۵ مرکز رشد در سطح کشور فعال است که شرکت‌های دانش بنیان در این مجموعه پارک ها و مراکز رشد ایجاد شده است.

وی تصریح کرد: همچنین ۴۳ پارک علم و  فناوری در سطح کشور فعال است که سه پارک آن وابسته به دستگاه‌های اجرایی و وزارتخانه‌ها و ۴۰ پارک مربوط به وزارت علوم است.

دکتر رحیمی تصریح کرد: در هر استانی یک پارک جامع علم و فناوری وجود دارد و سایر شهرستان‌های بزرگ که دانشگاه‌های بزرگ دارند تشویق شده اند در راستای پارک جامع استان‌ها پردیس‌های علم و فناوری را تاسیس کنند.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: پردیس‌های علم و فناوری در مراکز شهرستان‌ها به نوعی پارک کوچک جامع علم  و فناوری است که شرکت‌های مستقر در آن از مزایای پارک جامع بهره مند می شوند.

وی افزود: جریان خوبی در کشور در حوزه توسعه واحدهای فناور در ارتباط یا مراکز علمی شکل گرفته که توسعه یابنده است.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علومدر قسمتی دیگر از سخنان خود با اشاره به عملکرد دانشگاه ها و مراکز علمی در دوران شیوع کرونا، گفت: پارک‌های علم و فناوری، شرکت‌های دانش بنیان و مراکز رشد افزون بر ۸۰ درصد نیاز کشور به اقلام کرونایی را تامین کرده اند.

دکتر رحیمی افزود: پارک‌های علم و فناوری به علت اینکه از زیر بنای علمی و فناروانه پیشرفته برخوردار بودند توانستند در زمانی کوتاه در زمینه تولید اقلام کرونایی وارد عمل شوند.

وی تصریح کرد: پارک‌های علم و فناوری با اهمیت نیاز کشور به تامین اقلام بهداشتی و تجهیزات پزشکی بلافاصله خط تولید جدیدی راه اندازی یا خط تولید موجود خود را را متناسب به نیازها تغییر دادند.

دکتر رحیمی ادامه داد: تولید اقلام بهداشتی شامل ماسک، ملزومات بهداشتی و حفاظتی، ونتیلاتور و دستگاه اکسیژن ساز نمونه ای از تولیدات پارک‌های علم و فناوری است.

این مقام مسئول در قسمت دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه دانشگاه حکیم سبزواری در غرب استان خراسان رضوی، دانشگاهی جامع و رو به رشد است، اظهار داشت: خوشبختانه زیرساخت ها در این مرکز علمی  فراهم شده و توانمندی خیلی خوبی پدید آمده است و همه چیز مهیا است تا یک دانشگاه جامع و پیشرفته را در این منطقه داشته باشیم.

 معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تاکید کرد: با توجه به توانمندی های این دانشگاه انتظار می رود این دانشگاه در قد و قامت دانشگاه فردوسی مشهد رشد و توسعه پیدا کند و در سطح ملی زبانزد باشد و یکی از کانون های مهم تولید علم و تقویت کننده دانش فنی  را در این منطقه از کشور داشته باشیم.

وی همچنین تصریح کرد: دانشگاه حکیم سبزواری به عنوان دانشگاهی جامع و رشد یابنده بلحاظ علمی وتحقیقاتی در مقیاس ملی و سطح بالایی قرار دارد اما واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد آن محدود است که باید این واحدها توسعه یابد.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در همین راستا دانشگاه حکیم سبزواری به منظور احداث پردیس علم و فناوری ۱۰ هکتار زمین  اختصاص داده که باید با همیاری مسولان شهری، فرمانداری، معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری و وزارت علوم این پردیس در کنار دانشگاه  شکل بگیرد.

رئیس دانشگاه حکیم سبزواری نیز در این جلسه گفت:: هدف اصلی این دانشگاه این است که دانشگاهی تاثیرگذاری در جامعه و فعالیت های محلی منطقه ای ملی و بین المللی باشد.

دکتر علی اصغر مولوی گفت: در راستای برندسازی دانشگاه حکیم سبزواری، اولویت اصلی ما آموزش و پژوهش است و سعی داریم با تقویت زیرساخت ها و همکاری های بین المللی کیفیت آموزش و پژوهش را افزایش دهیم تا بتوانیم در مرزهای علم حرکت کنیم.

دکتر  مولوی با بیان اینکه هم اکنون ۳۱۲ دانشجوی خارجی در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند گفت: یکی از اولویت های ما جذب دانشجویان خارجی است. 

وی افزود: این دانشگاه در حال حاضر ۲۸۷ عضو هیئت علمی تمام وقت بعلاوه بیش از ۲۰۰ مدرس دارد و فرصت های بین المللی خوبی نیز در ارتباط با دانشگاه هایی از کشورهای فرانسه، ایتالیا، آمریکا، کاندا و … ایجاد شده است.

 

دکتر مولوی افزود: دانشگاه حکیم سبزواری از سوی معاونت علمی ریاست جمهوری به عنوان مرکز جذب نخبگان و کارآفرینان خارج از کشور انتخاب شده است و هم اکنون بیش از ۳۰ عضو هیات علمی وابسته از کشورهای مختلف جهان در دانشگاه فعالیت دارند.

رییس دانشگاه حکیم سبزواری گفت: هم اکنون ۴۰ واحد فناور در مرکز رشد این دانشگاه فعالیت دارند که برخی از این واحدها به مرحله تولید انبوه محصول رسیده‌اند.

دکتر علی اصغر مولوی افزود: مرکز رشد به منظور حمایت از کارآفرینان و دانش آموختگان دانشگاهی تأسیس شده است و با ارائه امکانات و تسهیلات عمومی، زمینه ایجاد شرکت‌های جدید را فراهم می‌کند.

وی همچنین از افتتاح مرکز نوآوری و شتاب دهی در این دانشگاه در آینده نزدیک خبر داد.

گفتنی است دکتر رحیمی شعرباف با همراهی مدیران حوزه پژوهش و فناوری در ادامه سفر یک روزه خود به سبزوار از آزمایشگاه مرکزی، مرکز نوآوری و شتاب دهی و مرکز رشد دانشگاه حکیم سبزواری بازدید کردند.