در این نشست و بازدید که دکتر تسنیمی سرپرست دانشگاه حکیم سبزواری و دکتر محبی نماینده مردم سبزوار در مجلس حضور داشتند، موانع و راهکارهای حمایت از شرکتهای فناور و دانش بنیان و ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان دانشگاهی در حضور وزیر علوم مورد بحث قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، دکتر حسین سیمایی وزیر علوم، در حاشیه این نشست طی بازدیید سهساعته از پارک علم و فناوری خراسان که با حضور علیرضا منادی رئیس کمیسیون آموزش مجلس، روسای دانشگاه ها و جمعی از اعضای مجمع نمایندگان استان برگزار شد، گفت: شرکتهای دانشبنیان و واحدهای فناور، تجلی ارتباط دانشگاه و قشر نخبگانی با جامعه هستند و خروجی دانشگاهها در خلق ارزش افزوده و تولید ثروت در اینجا اتفاق میافتد.
وی افزود: باید تلاش کنیم فرهنگ کارمندی به فرهنگ کارآفرینی تغییر پیدا کند تا فارغالتحصیل ما دیگر منتظر نباشد در پشت میزی بنشیند و در سازمانی استخدام شود. فارغالتحصیلان ما باید کارآفرین شوند و براساس دانش خود ارزش افزوده ایجاد کنند.
ایشان افزود: در بازدید امروز، مشکلات قانونی و چالشهای حقوقی متعددی مطرح شد که در همه موارد، حق با دانشبنیانهاست، زیرا از زمان وضع قانون دانش بنیان ها بیش از دودهه میگذرد و ما نیازمند اصلاحات قانونی جدید هستیم تا چالشهای اداری برطرف شود و تسهیلگری رخ دهد.
وزیر علوم در ادامه گفت: در حال حاضر در کشور بیش از ۱۴۰ هزار نفر نیروی نخبه و فناور در شرکتهای دانشبنیان داریم، و هدفگذاری جدید ما متمرکز بر افزایش این میزان تا ۵۰۰ هزار نفر است. البته برای تحقق این هدف، ابتدا باید در نظام آموزشی اصلاحات اساسی صورت بگیرد و از طرف دیگر، زیرساختهایی نیز فراهم شود.