پانزدهمین کنفرانس شیمی معدنی ایران

با حضور جمع کثیری از متخصصان، اساتید، میهمانان و دانشجویان از سراسر کشور، پانزدهمین کنفرانس شیمی معدنی ایران، صبح سه شنبه ۹۲/۶/۱۲ در تالار استاد شریعتی دانشگاه حکیم سبزواری، آغاز به کار کرد.

SONY DSC

دکتر رضا طیبی، دبیر علمی کنفرانس و عضو هیأت علمی گروه شیمی دانشگاه، در ابتدا ضمن عرض خوش آمد به حاضران در جلسه خصوصاً میهمانانی که از اقصی نقاط کشور در این کنفرانس حضور پیدا کرده بودند، از قبول دعوت آقایان دکتر رضایت، رئیس کارگروه منابع انسانی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و دکتر قدیمی، مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم و حضورشان در دانشگاه حکیم تشکر نمود و در خصوص برگزاری کنفرانس شیمی ابراز داشت:

SONY DSC

” فرایند برگزاری کنفرانس از ۱۵ فروردین ماه ۱۳۹۱ آغاز شد و به دلایل متعدد مهلت دریافت مقالات تا ۹۲/۴/۷ و نهایتاً تا ۹۲/۴/۳۰ تمدید گردید.

دکتر طیبی کل مقالات واصله به دبیرخانه کنفرانس را ۴۵۸ مورد ذکر کرد که از این تعداد پس از بررسی نهایی ۴۰۸ مقاله برگزیده شده که نهایتاً ارائه دهندگان ۳۴۵ مقاله آمادگی خود را برای شرکت در کنفرانس اعلام داشتند.

دبیر علمی پانزدهمین کنفرانس شیمی معدنی ایران حضور میهمانان ویژه از وزارت علوم و ستاد نانوی کشور و همچنین مشارکت سازمان انرژی اتمی و بخش خصوصی را در برگزاری کنفرانس از جمله ویژگیهای مثبت و برجسته این کنفرانس بیان کرد و از حمایت های ستاد نانو و بخش خصوصی در برگزاری ۶ کارگاه تخصصی جانبی، ابراز تقدیر و تشکر نمود.

دکتر طیبی با اشاره به وجود قابلیت های دانشگاه حکیم سبزواری به عنوان دومین دانشگاه بزرگ استان خراسان رضوی و نیز وجود منابع معدنی غنی از جمله کرومیت در شهر سبزوار، افزود : برگزاری چنین کنفرانس هایی بستر لازم را برای بهره برداری بهتر از این منابع و امکانات فراهم می کند.

وی همچنین به فعالیت های پژوهشی دانشگاه حکیم سبزواری و موفقیت های علمی و چاپ مقالات در مجلات داخلی و خارجی از دانشجویان و اساتید این دانشگاه اشاره کرد و گفت : بیش از هزار مقاله از این دانشگاه در مجلات معتبر بین المللی چاپ شده است.

سپس آقای دکتر عباس محمدیان، رئیس دانشگاه نیز ضمن عرض خیر مقدم به شرکت کنندگان در پانزدهمین کنفرانس شیمی معدنی ایران، دانشگاه حکیم سبزواری و شهر سبزوار را دارای جایگاه مطلوبی در سطح منطقه توصیف نمود که با استفاده  از این ویژگی ها، امکان برگزاری سمینارها و کنفرانس های منطقه ای و ملی فراهم می باشد.

SONY DSC

دکتر محمدیان همچنین به طور مختصر به پیشینه تاریخی، فرهنگی و علمی دانشگاه و شهر سبزوار پرداخت و از برگزار کنندگان کنفرانس نیز تقدیر و تشکر نمود.

آقای دکتر سید مهدی رضایت، رئیس کارگروه منابع انسانی ستاد ویژه توسعه فناوری نانو نیز، طی سخنانی با اشاره به جایگاه علمی و پژوهشی کشور، گفت:

SONY DSC

” در چشم انداز آتی کشور مقرر گردیده است که ایران اسلامی در آینده نزدیک جزو ۱۵ کشور برتر دنیا از لحاظ تولید علمی و فناوری قرار گیرد، لذا دستیابی به این مهم، تلاش بی وقفه و همت همگانی اساتید، متخصصان و دانشجویان را می طلبید که به حول قوه الهی کشور عزیزمان مطابق آمار ارائه شده جهانی، هم اکنون در این جایگاه قرار دارد.

دکتر رضایت افزود:

” فناوری نانو بایستی در زندگی مردم خود را نشان دهد و با نگاه برتر بودن در این حوزه باید از این فناوری تولید ثروت کنیم.”

وی با اشاره به تعداد دانشگاه های فعال در حوزه نانو تصریح کرد: در حال حاضر بیش از  ۳۸ دانشگاه در کشور ارایه دهنده دوره کارشناسی ارشد و ۱۶ دانشگاه در حال انجام دکتری تخصصی در این حوزه می باشند، همچنین دانشگاه حکیم سبزواری نیز از دانشگاه هایی است که در زمینه پذیرش دانشجو در رشته های حوزه نانو تقاضا داده که پس از بازدید و بررسی دقیق امکانات ، ظرفیت ها و پتانسیل ها ، نتیجه را اعلام خواهیم کرد.

222

رییس کارگروه توسعه منابع انسانی ستاد ویژه توسعه فناوری های نانوی کشورافزود:

” در حوزه نانو در سال جاری میلادی با دو هزار و ۶۰۰ مقاله در حال حاضر در جایگاه هشتم دنیا قرار داریم و این موضوع ‏زمانی مفید است که به حلقه‌های بعدی توسعه که بحث فناوری و تولید است نزدیک‌ تر شویم.

سخنران بعدی مراسم، آقای دکتر سعید قدیمی، مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بود که وی با تاکید بر شناسایی ظرفیت ها و پتانسیل های علمی در رشته های مختلف در جهت بهره وری،گفت :

111

” بایستی متخصصان در رشته های مختلف به دنبال پاسخگویی برای سؤالات ویژه در هر رشته باشند.”

دکتر قدیمی  همچنین ابراز داشت که در خانواده ۴ میلیونی آموزش عالی، حدود ۱۵ درصد دانشجویان در بخش تحصیلات تکمیلی مشغول به فعالیت هستند. وی جمعیت حال حاضر هیأت علمی کشور را ۷۰ هزار نفر عنوان کرد که از این تعداد ۱۰ درصد اساتید رشته های علوم پایه می باشند.

مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزش عالی وزارت علوم، با اشاره به اینکه ۱۰ تا ۱۷ درصد منابع انرژی و منابع معدنی جهان را در اختیار داریم، عنوان نمود که با این حال تعداد دانشجویان فعال کشور به هیچ عنوان با این منابع برابری نمی کند.

پس از سخنان میهمانان ویژه کنفرانس، برنامه اجرای ضرب باستانی توسط مرشد نامی کشور و شهرستان، استاد علی ناری برگزار که با استقبال حاضرین روبرو گردید.

SONY DSC

سپس مطابق اساسنامه انجمن شیمی ایران که سالانه از ۲ تن از برجسته ترین پژوهشگران عرصه علم شیمی تقدیر می نمایند، از آقایان دکتر سید جواد صابونچی از دانشگاه تبریز و دکتر مجتبی باقرزاده از دانشگاه صنعتی شریف تجلیل به عمل آمد.

SONY DSC

SONY DSC

پانزدهمین کنفرانس شیمی معدنی ایران، بعد از ظهر چهارشنبه، ۱۳ شهریور ماه با برگزاری کارگاه ها و جلسات سخنرانی و ارائه پوسترها و همچنین مراسم تجلیل از عوامل اجرایی به کار خود پایان داد.