پنجمین همایش نکوداشت روز ملی حکیم سبزواری همزمان با هشتم اسفند ماه روز ملی بزرگداشت آن حکیم با حضور پژوهشگران، دانشگاهیان و مسئولان اجرایی در دانشگاه حکیم سبزواری این شهرستان برگزار شد.
دبیر اجرایی همایش نکوداشت روز ملی حکیم سبزواری در حاشیه برگزاری این همایش به روابط عمومی دانشگاه گفت: همایش حکیم سبزواری برای پنجمین سال پیاپی با همکاری انجمن فلسفه و حکمت کشور و دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه حکیم سبزواری برگزارمی شود.
دکتر سیدکاظم علوی افزود: از برنامه های این همایش رونمایی از نرم افزار مجموعه آثار حکیم سبزواری با حضور مسئولان مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی و همچنین عطرافشانی مزار این حکیم بزرگوار است.
وی ادامه داد: برگزاری گارگاههای تخصصی و سخنرانی استاد امیرعباس علی زمانی از استادان دانشگاه تهران و تعدادی از استادان گروه فلسفه دانشگاه حکیم سبزواری از دیگر برنامه های این همایش ملی است.
رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه حکیم سبزواری گفت: مرحوم حاج ملا هادی سبزواری معروف به حکیم سبزواری فیلسوف و حکیم برجستهای بود که با ایجاد مکتب سبزوار در استمرار فلسفه و حکمت متعالیه ملاصدرا در دوره معاصر نقش مهمی ایفا کرد.
دکتر علوی افزود: شرح منظومه حکیم سبزواری کتابی ارزشمند است که با نظمی بی نظیر تمام ابواب فلسفی را شامل شده و به بیان آراء فلاسفه و حکماء پرداخته است و نظرات ملاصدرا و حکمت متعالیه را در باب این آرا به خوبی تبیین کرده است.
وی ادامه داد: حکیم سبزواری شاگردان فراوانی را تربیت کرد که نام ۱۰۵ نفر از این شاگردان در منابع ذکر شده است و از جمله آنها می توان به شاگردانی چون شیخ مرتضی انصاری فقیه و مرجع عالیقدر جهان اسلام، ملا اسماعیل عارف بجنوردی، میرزا ابراهیم وثوقالحکماء سبزواری، میرزا عباس حکیم دارابی، موسی بن فضلالله کلانتری همدانی اشاره کرد.
حکیم سبزواری از معماران فلسفه اسلامی است
استاد فلسفه دانشگاه تهران نیز در همایش ملی حکیم حاج ملاهادی سبزواری گفت: این فیلسوف بزرگ در متن فلسفه اسلامی قرار دارد و به همراه ملاصدرا و علامه طباطبایی به سنتی تعلق دارند که حکمت متعالیه است.
وی اظهار داشت: حکیم سبزواری در درون یک سنت فلسفی با قدمت یک هزار ساله قرار دارد و یکی از مهمترین شارحان حکمت متعالیه ملاصدراست.
استاد فلسفه دانشگاه تهران گفت: حکیم سبزواری علاوه بر اینکه فیلسوف و شارح است نظرات ابتکاری و ابداعی خوبی دارد.
وی ادامه داد: حکیم سبزواری حکمت پیچیده متعالیه را به نظم درآورده که کار دشواری است و شرح منظومه وی به منزله کتاب درسی در دانشگاهها و حوزه علیمه بحث و تدریس می شود.
دکتر علیزمانی با اشاره به ذوق شعری این حکیم فرزانه گفت: وی دیوان پرشور و پردردی دارد و از قالب های شعری غزل، ترجیع بند و رباعیات سروده هایی داشته و شرحی بر مثنوی نیز نوشته است.
وی افزود: حکیم سبزواری راه رسیدن به معنا را پیوند دل و عقل می دانست که خود به آن رسیده بود.
استاد فلسفه دانشگاه تهران اظهار داشت: حکیم سبزواری انسانی پاک، زلال و معلم فلسفه و فردی فلاحت پیشه و کشاورز بود لذا از نظر اقتصادی وابسته نبوده است.
گفتنی است همایش نکوداشت روز ملی حکیم حاج ملا هادی سبزواری روز هشتم اسفند ماه با رونمایی از نرم افزار مجموعه آثار حکیم سبزواری با حضور مسئولان مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی در دانشگاه حکیم سبزواری برگزار شد.