انتشارات دانشگاه حکیم سبزواری در سال جاری سه عنوان کتاب به شرح زیر منتشر کرده است، این کتاب ها در کتابخانه دانشگاه و انتشارات دانشگاه موجود می باشد.

درباره کتاب:

هموفیلی یک بیماری ارثی نادر و جزو بیماری‌های خاص است. این بیماری از دیرباز شناخته شده و روش‌های درمان آن متناسب با علم و تکنولوژی هر دوره متفاوت بوده است. اگر چه تلاش‌های زیادی برای درمان نوین این بیماری با روش‌های ژن‌درمانی انجام شده است، اما روش درمان معمول آن، جایگزین درمانی است. جایگزین درمانی که در ابتدا با محصولات پلاسما و سپس کنسانتره‌های پلاسمایی انجام می‌شد، امروزه با محصولات نوترکیب فاکتورهای انعقادی انجام می‌شود. تولید این محصولات نوترکیب در محیط آزمایشگاه بسیار پرهزینه است و به همین دلیل کمتر در دسترس عموم افراد بیمار، به‌ویژه در کشورهای توسعه‌نیافته قرار می‌گیرد. همیشه شرکت‌های بزرگ تولیدکنندۀ این داروهای نوترکیب، به دنبال روش‌هایی برای بهبود تولید محصولاتشان و کاهش هزینۀ تولید بوده‌اند. روش‌های بهبود‌ دهندۀ متفاوتی توسط مراکز تحقیقاتی مختلف ارائه شده‌اند و نگارنده نیز در مسیر تحقیقاتی چندین‌ساله، روش‌های مختلفی را برای بهبود تولید داروهای نوترکیب انعقادی، به‌ویژه فاکتور ۹ نوترکیب در مقالات و گزارش‌های مختلف ارائه داده است. در این کتاب، پس از معرفی مقدمه‌ای بر این بیماری و عوامل ایجاد کنندۀ آن، به روش‌های درمانی آن و به‌ویژه استراتژی‌های بهبوددهندۀ جایگزین‌درمانی پرداخته‌شده است. بسیاری از این روش‌ها حاصل تحقیقات چندین‌ساله نگارنده است که در مجلات بین‌المللی نیز به چاپ رسیده است.

درباره کتاب:

در عصر پیشرفت‌های شگرف فناوری، حسگرهای الکتروشیمیایی نقشی حیاتی در عرصه‌های علمی و صنعتی ایفا می‌کنند. این کتاب، نگاهی ژرف و نوآورانه به کاربرد نانوذرات در این حسگرها می‌اندازد. با ورود به دنیای شگفت‌انگیز نانومواد، خواننده سفری علمی را آغاز می‌کند که از مفاهیم پایه‌ای الکتروشیمی تا کاربردهای پیشرفته نانوذرات در حسگرها را دربر می‌گیرد. این اثر به موضوعات کلیدی و کاربردی در حوزه‌های مختلف می‌پردازد، از تشخیص گلوکز در پزشکی تا سنجش فلزات سنگین در محیط زیست. هم‌چنین، خواننده با زیست‌حسگرهای مبتنی بر نانومواد و حسگرهای فوتوالکتروشیمیایی آشنا می‌شود و افق‌های تازه‌ای را در این زمینه‌ها کشف می‌کند. این کتاب منبعی ارزشمند برای پژوهشگران، دانشجویان و متخصصان حوزه‌های نانوفناوری، الکتروشیمی و علوم مرتبط است که با ارائۀ دیدگاه‌های نوین، درکی عمیق از این حوزۀ پویای علمی را به مخاطب ارائه می‌دهد این کتاب، نگاهی ژرف و نوآورانه به کاربرد نانوذرات در این حسگرها می‌اندازد. با ورود به دنیای شگفت‌انگیز نانومواد، خواننده سفری علمی را آغاز می‌کند که از مفاهیم پایه‌ای الکتروشیمی تا کاربردهای پیشرفته نانوذرات در حسگرها را دربر می‌گیرد.

درباره کتاب:

فیزیک و مهندسی پلاسما به خاطر کاربردهای متنوعی که در علوم مختلف دارد، مورد توجه بسیاری از محققین و مهندسین قرار گرفته است. این کاربردها در حوزه های کشاورزی، پزشکی، صنایع الکترونیک، صنایع هوا-فضا و انرژی های پاک می‌تواند باشد. فیزیک و مهندسی پلاسما می‌تواند به صورت تئوری، شبیه سازی و تجربی مورد بررسی قرار گیرد. همچنین بررسی پدیده‌های کیهانی شامل پیدایش عالم، ابرنواخترها و کوتوله های سفید، حرکت کهکشان‌ها و پیدایش ستارگان با علم پلاسما قابل توصیف است. هرچند کتاب‌های متنوعی در زمینه تئوری، تجربی و فیزیک پلاسما به زبان انگلیسی تالیف شده است، اما کتاب‌های فارسی که در این زمینه تالیف شده‌اند، بسیار اندک می‌باشد. در زمینه تئوری پلاسما، کتاب ارزشمند آشنایی با فیزیک پلاسما و همجوشی کنترل شده نوشته فرانسیس اف. چن می‌تواند برای دانشجویان و محققین بسیار مفید باشد، اما در زمینه تخلیه الکتریکی و کارهای آزمایشگاهی کمبود کتاب فارسی به وضوح احساس می‌شود. این خلأ مترجمین را بر آن داشت تا به ترجمه قسمت دوم کتاب ارزشمند فیزیک و مهندسی پلاسما نوشته الکساندر فریدمن و لارنس الف کندی بپردازند. ترجمه حاضر می‌تواند برای دانشجویان کارشناسی و تحصیلات تکمیلی رشته‌های علوم و مهندسی مفید باشد. قسمت اول کتاب نسخه زبان اصلی، به بررسی اصول فیزیک و شیمی پلاسما می‌پردازد که شامل فصل‌های ١ تا ۶ است. قسمت دوم به بررسی فیزیک و مهندسی تخلیه های الکتریکی می‌پردازد که مربوط به فصول ٧ تا ١٢ کتاب زبان اصلی است.