رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه حکیم سبزواری گفت: با مساعدت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ۲۱۴ هزار یورو برای تجهیز آزمایشگاه مرکزی دانشگاه حکیم سبزواری طی یکسال گذشته هزینه شد.
دکتر بهنام مهدوی در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه گفت: این اعتبار ارزی صرف خرید تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته از شرکت های آزمایشگاهی معتبر بین المللی جهت تجهیز آزمایشگاه مرکزی دانشگاه حکیم سبزواری شده است.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه حکیم سبزواری از معدود دانشگاه های کشور است که توانست اعتبار ارزی اختصاص یافته جهت تجهیز آزمایشگاه مرکزی را در سال گذشته به صورت کامل جذب کند، اظهار داشت: همچنین بالغ بر ۶ میلیارد ریال نیز تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی ساخت داخل در طی یکسال گذشته خریداری شده است.
وی با اشاره به دستگاه های جدید خریداری شده برای آزمایشگاه مرکزی گفت: از جمله این تجهیزات دستگاه طیف سنج پلاسمای جفت القائی ICP که از تجهیزات آزمایشگاهی پرکاربرد در آنالیز رنج گسترده ای از عناصر می باشد و دستگاه FTIR یا طیف سنج مادون قرمز که این دو دستگاه استفاده زیادی در پژوهش های دانشگاهی و صنایع دارد.
دکتر مهدوی افزود: دستگاه های آزمایشگاهی خارجی و داخلی خریداری شده به دانشگاه انتقال داده شده در چند روز آینده راه اندازی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه آزمایشگاه مرکزی دانشگاه حکیم سبزواری زیر مجموعه معاونت پژوهشی دانشگاه افزود: معاونت پژوهشی با هدف تجمیع تجهیزات آزمایشگاهی جهت ارائه خدمات مطلوبتر به اعضای هیئت علمی، دانشجویان، محققان و گسترش همکاری ها در قالب ارتباط با صنایع اقدام به راه اندازی آزمایشگاه مرکزی نموده است.
رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه حکیم سبزواری ادامه داد: آزمایشگاه مرکزی دانشگاه حکیم سبزواری از چند آزمایشگاه فعال شامل آزمایشگاه های دانشکده های علوم پایه، فنی مهندسی، مهندسی نفت و جغرافیا و علوم محیطی تشکیل شده است که برای ارائه خدمات بهتر به پژوهشگران دانشگاهی و صنایع با یکدیگر همکاری میکنند.
وی با اشاره به سیاست های آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اظهار داشت: استفاده از تجارب همکاران هیات علمی جهت ارائه خدمات و تسهیلات بهتر به پژوهشگران و فعالان صنایع و همکاری هدفمند با شبکه آزمایشگاه های علمی ایران وابسته به معاونت پژوهشی وزارت علوم(شاعا) و شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی وابسته به معاونت علمی ریاست جمهوری با هدف ارائه خدمات به پژوهشگران و فعالان صنعتی در منطقه و کشوراز جمله سیاست های آزمایشگاه مرکزی است.
دکتر مهدوی اظهار داشت: تا چند ماه گذشته فضای آزمایشگاهی و کارگاهی دانشگاه حکیم سبزواری ۹۴۲۰ متر بود که از این فضا ۵۸۲۰ متر فضاهای آزمایشگاهی و ۳۶۰۰ متر را فضاهای کارگاهی تشکیل می داد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه در ماه های اخیر ۲۲۰ متر فضای جدید به فضای آزمایشگاهی دانشگاه افزوده شده است، گفت: قرار است این فضا به عنوان سایت اصلی آزمایشگاه مرکزی جهت ارائه خدمات بهتر به همکاران اعضای هیات علمی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و همچنین مراکز تحقیقاتی و صنعتی در منطقه و کشور، تجهیز شود.
دکتر مهدوی با اشاره به اینکه آزمایشگاه مرکزی دانشگاه از دو شورا تشکیل شده است، اظهار داشت: این شوراها عبارت است از شورای آزمایشگاه مرکزی که کار سیاست گذاری بر آزمایشگاه ها و کارگاه ها را بر عهده دارد و شورای ایمنی که ارائه مشاوره و نظارت در خصوص نکات ایمنی در آزمایشگاه ها و کارگاه ها را انجام می دهد.
دکتر مهدوی در ادامه ضمن تشریح اهداف بلندمدت آزمایشگاه مرکزی، خاطرنشان کرد: برآنیم که با کسب گواهینامه های استاندارد از مراجع ذیصلاح به عنوان آزمایشگاه استاندارد ثانویه همکاریهای خود را با موسسات و مراکز نظارتی از جمله سازمان غذا و دارو، جهاد کشاورزی و .. هم در شهرستان هم در منطقه و کشور افزایش دهیم همچنین با تجهیز آزمایشگاه ها با تجهیزات هایتک زمینه همکاری های گسترده با صنایع، کارخانجات و ادارت مرتبط را ایجاد کنیم تا بتوانیم از این طریق درآمدزایی را شاهد باشیم.