درباره دانشگاه

سبزوار کهن، مهد دانش و فرهنگ، شهری است که در سایه هشتمین امام مهربانی و رافت، نامش یادآور نام فیلسوفان، ادیبان و بزرگانی همچون حاج ملاهادی سبزواری، ابوالفضل بیهقی و دکتر شریعتی است. قرار گرفتن این پهنه در مسیر جاده ابریشم سبب گشته است این شهر از دیرباز جولانگاه شکوه، عظمت، تمدن و فرهنگ باشد.

دانشگاه حکیم سبزواری به عنوان قطب علمی و دومین دانشگاه بزرگ و جامع شمال شرق کشور دستاوردی از هزاران دستاوردهای سترگ انقلاب اسلامی است که بر شاخسار درخت تناور علم و دانش دیار سربداران به بار نشست.

اولین گام های ایجاد این دانشگاه پرافتخار، در سال های ابتدایی دهه ۶۰ برداشته شد و این مرکز علمی به صورت رسمی در مهرماه سال ۱۳۶۶  تأسیس و فعالیت آموزشی خود را با پذیرش حدود ۱۷۰ دانشجو، در چهار رشته دبیری الهیات، دبیری زبان و ادبیات فارسی، دبیری زبان و ادبیات عرب و دبیری ریاضی در مقطع کارشناسی آغاز نمود.

فضاهای آموزشی، کمک آموزشی، رفاهی– فرهنگی، خوابگاهی و ورزشی این دانشگاه، در حدود یکصد هزار متر مربع است که در سایت اصلی و در مساحتی قریب به ۲۱۰ هکتار بنا شده است.

این دانشگاه در حال حاضر بالغ بر ۳۰۰ عضو هیأت علمی،  حدود ۱۰ هزار دانشجو و افزون بر یکصد و سی رشته و گرایش تحصیلی فعال در مقاطع ‏کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دارد.

۱۰ دانشکده و یک پردیس در دل دانشگاه حکیم سبزواری جای گرفته اند که عبارتند از:

علوم انسانی، الهیات و معارف اسلامی، جغرافیا و علوم محیطی، ریاضی و علوم کامپیوتر، معماری و شهرسازی، علوم پایه، فنی و مهندسی، مهندسی برق و کامپیوتر، علوم ورزشی، مهندسی نفت و پتروشیمی و پردیس فناوری های نوین

از ویژگی های بارز دانشگاه حکیم سبزواری می توان به حضور این دانشگاه در جمع دانشگاه های برتر جهان در رتبه بندی بین المللی تایمز و قرار گرفتن در میان. دانشگاه های جوان دنیا در این رتبه بندی ، قرارگرفتن در فهرست دانشگاه های پر استناد برتر دنیا (ESI) ، حضور در رتبه‌بندی بین المللی نیچر ایندکس، قرارگرفتن اعضای هیأت علمی و دانش آموختگان دانشگاه در فهرست دانشمندان دو درصد و یک درصد برتر جهان، کیفیت بالای تولیدات علمی و توسعۀ تحصیلات تکمیلی، کسب رتبه های تک رقمی آزمون ارشد و دکتری و کسب عنوان دانشگاه برتر کشور در حوزه فعالیت های علمی دانشجویی اشاره کرد.

در عرصه دیپلماسی علمی، دانشگاه حکیم سبزواری، همکاری های بین المللی گسترده ای با دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی سراسر جهان دارد که این تعاملات به امضای تفاهم‌نامه با دانشگا ه های برجسته ای همچون دانشگاه پاریس ۱۳ و  لیون فرانسه، دانشگاه تورین و ساساری ایتالیا، دانشگاه ITMO و دانشگاه دولتی روسیه و دانشگاه صلاح الدین عراق منجر شده است.

این دانشگاه به عنوان دومین دانشگاه کشور دارای پردیس علم و فناوری است، همچنین دانشگاه حکیم سبزواری با دارا بودن مرکز رشد واحدهای فناور و مرکز کارآفرینی و نوآوری پیشرفت خوبی در زمینۀ جذب دانشجویان، اساتید و نخبگان صاحب طرح و ایده های فناورانه داشته است.

این قطب علمی شمال شرق کشور در راستای رسیدن به اهداف دانشگاه های نسل سوم؛ تولید و گسترش دانش و فناوری های نوین را در جهت نیل به مرجعیت علمی، توسعه پایدار، دانش محور و ثروت آفرین، همراه با افزایش همکاری های علمی و بین المللی، سرلوحه خود قرار داده و متعهد به پاسخ گویی به نیازهای جامعه، مبتنی بر فرهنگ اسلامی_ایرانی می باشد.