در گفتگویی که با مشاوز امور زنان و خانواده دانشگاه در خصوص حضور دختران دانشجو در اربعین صورت گرفت ، ایشان بیان داشتند ،
با استعانت از درگاه الهی و توجهات ائمه اطهار علیهم السلام کاروان سفر پیاده اربعین حسینی متشکل از ۱۳۰نفر از دانشجویان و کارکنان دانشگاه حکیم سبزواری طی ۳ دستگاه اتوبوس به همت مسئولان محترم دانشگاه معاونت فرهنگی اجتماعی و دفتر نهاد رهبری در دانشگاه از ۲۲ مرداد لغایت ۳ شهریور به کشور عراق اعزام شدند که مورد استقبال چشمگیر دانشجویان قرار گرفت نکته مهم اینکه بیش از ۹۲ درصد جمعیت اعزامی دانشجویان زائر اولی و بیش از ۷۴ نفر آنها دانشجویان دختر بودند .

در این گزارش ، خانم دکتر خاتمی، مشاور ریاست دانشگاه در امور زنان ، افزودند، تلاش شورای فرهنگی دانشگاه بر این بود که تا حد ممکن حتما در این سفر دختران حضور یابندکه با زحماتی که ریاست دانشگاه و مسوول نهاد مقام معظم رهبری و معاونت فرهنگی کشیدند ، این امر تا حدود زیادی محقق گردید .
عضو هیات علمی گروه معارف دانشگاه در رابطه با ضرورت حضور زنان در اربعین اذعان نمودند،ممکن است کسی بگوید ، اگر خانمها نباشند، مردان بهتر در اربعین حضور می یابند! در حالی که خدای متعال در آیات قرآن بارها به ضرورت همراهی و یاری زنان و مردان و اعضای خانواده بر کار خیر تاکید می‌کند و بی گمان بزرگداشت شخصیت امام حسین علیه السلام که موجب می شود مسلمانان فوج فوج در مسیر هدایت الهی قرار بگیرند از جمله بهترین امور خیر است.و البته اینکه امام حسین علیه السلام تمام اعضای خانواده خود را به کربلا بردند، نشان از اثر بسیار بالای حضور زنان در کربلا دارد که دارای ثمرات فراوان می باشد و اینطور نیست که بعضی آقایان بگویند اگر خانم ها حضور نیابند ما بهتر و بیشتر حضور می یابیم، چرا که حضور بانوان ، ممکن است با کمی سختی و تحمل بیشتر همراه باشد اما موجب رسانده شدن بیشتر پیام های نهضت امام حسین‌ علیه السلام به جهان می گردد و زنان با صلابت دینی و قدرت عفت می توانند در رساندن آن به جامعه بسیار اثر گذار باشند.البته مطمئنا این سفر و این مسیر مقداری صبر و تحمل لازم دارد اما باید بدانیم جایگاه بانوان و خانواده ما بالاتر از خانواده امام حسین علیه السلام نیست .

مشاور امور زنان و خانواده دانشگاه اذعان داشتند، از برنامه های فرهنگی اجرا شده در طول سفر برنامه ای بود که توسط حدود ۸۰ دانشجوی دختر اجرا شد که حقیقتا کار زینبی بود که بعنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران با زائران دیگر کشورها از طریق طرح سوالاتی به ۳ زبان ایجاد گردید و در طول این سفر با به همراه داشتن پرچم فلسطین به عنوان نماد کاروان احباب الحسین دغدغه مندی خود نسبت به مسئله فلسطین که طبق بیان مقام معظم رهبری مسئله فلسطین مسئله اول جهان اسلام است نشان دادند.
علاوه بر آن دانشجویان دانشگاه حکیم که توفیق حضور در پیاده روی اربعین به عنوان نمایندگان این دانشگاه را داشتند با پاسخی محبت آمیز به پذیرایی مردمان عراق اهتمام بسیاری بر تجلی بخشیدن به رابطه دوستانه این دوکشور داشتند.

ایشان در پایان ، بیان داشتند ،دختران ضمن داشتن علاقه زیاد به حضور در سفر اربعین، به دلیل نگرانی های مختلف از سوی خانواده ها در مقایسه با پسران، سختتر می توانند در سفر اربعین حضور یابند ،که در این رابطه انتظار می رود دانشگاه بتواند بستری را فراهم نماید که در سالهای آینده شاهد حضور دختران بیشتری در این سفر ارزشمند باشیم .