نمایشگاه کتابمحور سرمایههای نمادین بیهق بزرگ، با سخنرانی رئیس کتابخانۀ مرکزی و اعضای مؤسس انجمن سبزوارشناسی کار خود را در نخستین نگارخانۀ کتابمحور ایران در کتابخانۀ مرکزی دانشگاه حکیم سبزواری، آغاز کارد. این نمایشگاه با هدف آشنایی دانشجویان با سرمایه های فرهنگی سبزوار برپا شده است و تا دهم مهرماه ادامه خواهد یافت.
دکتر علی صادقی منش، رئیس کتابخانۀ مرکزی، موزه و مرکز اسناد دانشگاه در نشست افتتاحیۀ این نمایشگاه گفت: سرمایه های نمادین هر جامعه منشأ اقتدار و سرمایه سازی و دوچندان سازی سرمایه های پیرامونی خود هستند. آیین افتتاح نمایشگاه کتاب محور سرمایه های نمادین بیهق بزرگ در کتابخانه مرکزی ، موزه و مرکزاسناد دانشگاه حکیم سبزواری و با همت و همراهی انجمن سبزوارشناسی برگزار شد. در این مراسم دکتر علی خوش سیما معاون پژوهش و فن آوری دانشگاه حکیم سبزواری ، دکتر علی صادقی منش رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه ، استاد ابوالفضل بروغنی سبزوارپژوه برجسته و تعدادی از اعضا و فعالان انجمن سبزوارشناسی به سخنرانی یا قرائت شعر و نیز اجرای یک برنامه هنری و ادبی پرداختند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه حکیم سبزواری در این مراسم گفت: توسعۀ دانشگاه باید از کتابخانه و بخش پژوهشی آغاز شود و به همین خاطر بر حمایت از کتابخانه مرکزی و نشست ها و برنامه هایی که به همت دکتر صادقی منش مدیریت کتابخانه، موزه و مرکز اسناد دانشگاه برگزار می شود، تأکید داریم.
دکتر علی خوش سیما با استقبال از برگزاری جلسات هفتگی انجمن سبزوارشناسی ابراز امیدواری کرد ارتباط این انجمن ها با دانشگاه بتواند مایه خیر و برکت باشد و ظرفیت های دانشگاه و قشر فرهیخته سبزوار در کنار هم قرار بگیرند و توسعه دانشگاه و شهرستان را رقم بزنند.
رئیس کتابخانه مرکزی دانشگاه حکیم سبزواری نیز در این نشست با اشاره به انواع سرمایه های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و انسانی در هر جامعه گفت: هر سرمایه ای که بتواند به مرز شهرت برسد و ایجاد افتخار و احترام عمومی کند به سرمایهٔ نمادین تبدیل شده است. سرمایه نمادین منشأ اقتدار است و خودش سرمایه آفرینی می کند و سرمایه های در پیوند با خود را ارزش دوچندان می بخشد و در نهایت موجب احترام همگان می شود و وحدت اجتماعی و توسعه پایدار را رقم می زند و توسعه پایدار باید بر سرمایه نمادین متکی باشد.
دکتر صادقی منش افزود: سرمایه های نمادین خود به خود به وجود نمی آیند بلکه رسانه ها، جشنواره ها، همایش ها، نمایشگاه ها، دانشگاه ها، کتابخانه ها و موزه ها نقش پررنگی در ساختن سرمایه های نمادین یک جامعه دارند. موزه ای کردن سرمایه ها، مهم ترین و تأثیرگذارترین روش برای نمادین سازی آنهاست که در سبزوار باید بیشتر بر آن تمرکز کنیم.
وی توضیح داد: سبزوار شاید از نظر تعداد بناهای تاریخی به شهرهایی چون کاشان و یزد و اصفهان نرسد اما از لحاظ سرمایه های نمادین به هیچ وجه چیزی کم از این شهرها ندارد به شرط آنکه روی این سرمایه ها کار شود، موزه ای، نگارخانه ای و نمادین شوند؛ در همین راستا در نمایشگاه کتاب محور سرمایه های نمادین بیهق سعی کردیم، برخی از مهمترین مشاهیر، جاذبه های طبیعی و گردشگری، رویدادهای تاریخی، ظرفیت های اقتصادی و ویژگی های عمومی منطقه سبزواربزرگ را که ظرفیت تبدیل شدن به سرمایهٔ نمادین دارند، در قالب کتاب و تابلوهایی که به فایل صوتی مجهز شده اند، به نمایش در آوریم. حال آنکه برای هر کدام از این سرمایه ها می توان یک موزه موضوعی آفرید.
گفتنی است در ادامه این برنامه با همت اعضای انجمن سبزوار شناسی، قرائت شعر محلی، اجرای اندرزنامه مهین بانو از نظامی گنجوی توسط غزاله کوشکی هنرمند جوان دیار سربداران، بررسی بخشی از ارزش های غزلیات حکیم سبزواری و … انجام شد.
همچنین دراین جلسه از استاد ابوالفضل بروغنی مولف و سبزوارپژوه برجسته و نیز از فاطمه سجادی نیا مدیر داخلی کتابخانه مرکزی دانشگاه حکیم سبزواری تقدیر شد.