آن ماستن، استاد موسسه رشد کودک در دانشگاه مینه‌سوتا، به خاطر تحقیقاتش در زمینه تاب‌آوری در کودکان و خانواده‌هایی که با مشکلات روبرو هستند، شناخته شده است.

آن اس. ماستن، متولد ۲۷ ژانویه ۱۹۵۱، استاد مؤسسه رشد کودک در دانشگاه مینه‌سوتا است و به خاطر تحقیقاتش در زمینه تاب‌آوری و پیامدهای مثبت کودکان و خانواده‌هایی که با ناملایمات مواجه هستند،چهره ای شناخته بشمار می آید.

او در سال ۲۰۱۴ جایزه یوری برونفنبرنر را از انجمن روانشناسی آمریکا برای خدمات مادام‌العمرش دریافت کرد و همچنین به عنوان رئیس انجمن تحقیقات در رشد کودک و بخش ۷ انجمن روانشناسی آمریکا خدمت کرده است.

تحقیقات ماستن بر روی عواملی تمرکز دارد که موجب افزایش تاب‌آوری در نوجوانان و خانواده‌ها می‌شود. او بر ویژگی‌های رفتاری-روانی اجتماعی و عصب‌بیولوژیکی تاب‌آوری تأکید دارد و معتقد است که همه کودکان برای موفقیت به تشویق و فرصت‌های اساسی نیاز دارند.

او دکترای خود را در روانشناسی بالینی از دانشگاه مینه‌سوتا در سال ۱۹۸۲ دریافت کرده و یکی از متخصصین برجسته تاب‌آوری کودک در سطح جهانی محسوب می‌شود.

تاب‌آوری به ظرفیت یک سیستم پویا برای مقاومت یا بازیابی از چالش‌های مهم اشاره دارد که ثبات یا رشد آن را تهدید می‌کند.

تاب‌آوری در زمینه توسعه انسانی به فرآیندهایی اشاره دارد که منجر به سازگاری مثبت در مواجهه با تجربیات نامطلوب می‌شود.

این مفهوم زمانی مشاهده می‌شود که کودکان با وجود ناملایمات، مانند ضربه یا غفلت، رشد سالمی از خود نشان دهند. تاب‌آوری نه تنها شامل بازگشت از چالش‌هاست بلکه شامل استراتژی‌های انطباقی برای مدیریت موثر با عوامل استرس‌زا نیز می‌شود.

تحقیقات ماستن بر روی عواملی متمرکز است که تاب‌آوری را افزایش می‌دهند، از جمله ویژگی‌های رفتاری-روانی اجتماعی و عصبی-بیولوژیکی. او اصطلاح “جادوی رایج” را برای توصیف تاب‌آوری به کار می‌برد و معتقد است که ظرفیت انطباق و تاب‌آوری از روابط حمایتی، مهارت‌های خودکنترلی، حل مسئله، خوش‌بینی و احساس هدف ناشی می‌شود.

کتاب او با عنوان”جادوی رایج: تاب‌آوری در تکامل به بررسی چگونگی پرورش تاب‌آوری در خانواده‌ها، مدارس و جوامع پرداخته و چارچوبی برای ارتقای تاب‌آوری فراهم می‌کند.

ماستن به دلیل مشارکت‌هایش در سطح بین‌المللی شناخته شده است.

او در سال ۲۰۱۴ جایزه انجمن روان‌شناسی آمریکا را برای یک عمر فعالیت علمی دریافت کرد و همچنین به عنوان رئیس انجمن تحقیقات در رشد کودک خدمت کرده است.

در سال ۲۰۲۱، او به عضویت آکادمی هنر و علوم آمریکا انتخاب شد.

نقش کتاب جادوی رایج
کتاب “جادوی رایج” شامل ده‌ها تحقیق درباره تاب‌آوری در کودکان و نوجوانان است و بررسی می‌کند که چه عواملی به برخی افراد اجازه می‌دهد با وجود چالش‌هایی مانند فقر یا تروما به خوبی سازگار شوند.

این کتاب بر نقش علم عصب‌شناسی در تاب‌آوری تأکید دارد و به زبانی ساده همراه با مثال‌هایی از فرهنگ‌های غیرغربی نوشته شده است.

خواندن این کتاب برای محققان، دانشجویان و متخصصان حوزه سلامت روان ضروری است چرا که به فهم عمیق‌تری از ترویج سازگاری مثبت کمک می‌کند. این کتاب توسط محمدرضا مقدسی ، عفت حیدری و هما نیابتی ترجمه و منتشر شده است .

 

 

 کتاب جادوی رایج تاب‌آوری در تکامل