کتاب تمرین های شناختی رفتاری برای افزایش تاب آوری کودکان
کتاب تمرین های شناختی رفتاری برای افزایش تاب آوری کودکان نوشته الیزا نبولسین، با ترجمه دکتر لیلا افضلی و مریم حداد، توسط انتشارات ورجاوند منتشر شده است.
این کتاب به عنوان یک منبع کاربردی برای کودکان ۷ تا ۱۲ ساله طراحی شده و شامل ۲۸ فعالیت جذاب و سرگرمکننده است که به تقویت مهارتهای تاب آوری در کودکان کمک میکند.
این کتاب اثر الیزا نبولسین است و با استفاده از رویکرد شناختی رفتاری در جهت توسعه تاب آوری کودکان تدوین شده است .
امروزه کودکان با مجموعه ای ازچالشها رو به رو هستند و میزان اضطراب و افسردگی در آنها رو به افزایش است.
چه در خانه، چه در مدرسه یا زمین بازی و در طول انجام فعالیتها؛ میزان پشتکار بیشتر، میتواند به آنها در رویارویی بهتر با چالشهای زندگی روزمره کمک کند.
همانطور که الیزا نبولسین در این کتاب کار عالی نشان میدهد؛ بچهها نه تنها با استفاده از پشتکار میتوانند از پس آنچه در زندگی رخ میدهد؛ برآیند بلکه همچنین میتوانند یاد بگیرند که پشتکار خود را تقویت کنند و انعطافپذیری و تابآوری خود را بهبود ببخشند. این کتاب با توانمندسازی بچهها شروع میشود و به آنها نشان میدهد که میتوانند مهارتهای مربوط به پشتکار را بسازند. سپس استراتژیهایی مربوط به رشد پشتکار را ارائه میدهد و شامل راهکارهای عملی و موثر برای استفاده روزانه در دنیای واقعی است
در بخشی از کتاب افزایش تاب آوری کودکان آمده است خوشبختانه ما مجبور نیستیم سرسخت و با پشتکار به دنیا بیاییم! پشتکار چیزی است که کودکان و بزرگسالان میتوانند آن را یاد بگیرند.
این امکان برای بچهها وجود دارد که مهارتهای جدیدی را گسترش دهند و به وسیله آنها بتوانند از موقعیتهای سخت عبور کنند و موانع را با دید متفاوتی بنگرند.
این کتاب، بیست و هشت فعالیت جذاب و سرگرمکننده را ارائه میدهد که به کودکان کمک میکند این مهارتها را یاد بگیرند و تمرین کنند. استراتژیها و مهارتهایی که پشتکار را شکل میدهند و تقویت میکنند.
هدف اصلی این کتاب، آموزش تکنیکهای رفتار درمانی شناختی (CBT) به کودکان است تا آنها بتوانند با چالشهای زندگی بهتر مقابله کنند. تمرینات موجود در این کتاب به کودکان کمک میکند تا احساسات خود را مدیریت کرده و بر روی جنبههای مثبت زندگی تمرکز کنند.
کتاب به گونهای طراحی شده که کودکان را تشویق میکند تا با استفاده از ابزارهای یادگرفته شده، تاب آوری یا resiliency بیشتری در مواجهه با استرس و فشارهای روانی پیدا کنند.
این کتاب کار به عنوان یک راهنمای خودیار، شامل ابزارهای خودارزیابی و استراتژیهایی برای ایجاد برنامههای سلامتی شخصی است.
با توجه به نیاز روزافزون کودکان به منابع سلامت روان، این کتاب به یکی از آثار برجسته در زمینه مشاوره و روانشناسی تبدیل شده و تاکنون بیش از ۱.۶ میلیون نسخه از آن در سراسر جهان به فروش رفته است.
دکتر لیلا افضلی پژوهشگر و متخصص عرصه تاب آوری در مدارس و در این زمینه تخصصی صاحب تجربیات پژوهشی و اجرایی خاص است از ایشان کتاب و مقالات متعددی در زمینه مدارس تاب آور منتشر شده است .
دکتر لیلا افضلی مشاور کودک و مدرس دورههای تخصصی کودک و نوجوان، استاد دانشگاه تهران از اعضای انجمن روانشناسی ایران و عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران میباشد. وی مدرک دکتری خود را در رشته روانشناسی تربیتی از دانشگاه تهران اخذ نموده است. دکتر افضلی از اعضای انجمن حمایت از حقوق کودکان و طراح و بنیانگذار اولین مدرسه تابآور در ایران هستند.
وی بیش از ۴۰ مقاله و چندین کتاب در زمینه مرتبط با کودک و نوجوان و تابآوری تألیف و در کارنامه حرفهای خود دارد دکتر لیلا افضلی عضو باشگاه تاب آوری است.